Bandencheck

Wij kunnen banden controleren op voldoende profiel & slijtage.

Banden wisselen

Van zomer- naar winterbanden of andersom. Of toch all-season? Wij wisselen de banden graag voor u om.

Bandenopslag

Na de bandenwissel kunnen wij eventueel uw zomer- of winterbanden bij ons opslaan, zo bespaart u thuis ruimte.

Alt

flag-2Winterbanden, zomerbanden & all-season

Winterbanden

Bij winterse omstandigheden bieden winterbanden de beste veiligheid. Winterbanden zijn gemaakt van zacht rubber, waardoor ze soepel blijven bij lage temperaturen. Daarnaast hebben winterbanden een grof profiel, wat zorgt voor meer grip op de weg. Bij temperaturen onder de 7 graden raden wij u aan om winterbanden op uw auto te zetten. In sommige landen zijn winterbanden zelfs verplicht bij winterse omstandigheden.

Als het warmer dan 7 graden wordt, zijn de winterbanden minder effectief. Door de zachte samenstelling en het grove profiel is het brandstofgebruik hoger en heeft u minder grip op de weg. De banden slijten sneller en er is een langere remweg.

 

Zomerbanden

Als de temperatuur boven de 7 graden komt, is het weer tijd om de zomerbanden op uw auto te zetten. Zomerbanden zijn gemaakt van hard rubber, waardoor ze bij hoge temperaturen beter functioneren. Het profiel van de band is veel dichter, zodat er meer contact is met het wegdek. Dit verhoogt de grip op de weg en het verkort de remweg. Daarnaast produceren zomerbanden minder geluid en slijten ze minder snel.

Als de temperatuur onder de 7 graden komt, is het niet verstandig om nog met zomerbanden te rijden. Het rubber wordt dan hard en stug, waardoor ze minder grip bieden en de remweg langer wordt.

Blijf dus niet te lang doorrijden met zomerbanden bij winterse omstandigheden of andersom.

 

All season banden

All season banden kunt u het hele jaar door gebruiken. Ze hebben eigenschappen van zowel zomerbanden als winterbanden en leveren daardoor goede prestaties onder alle weersomstandigheden.

Ze bieden alleen niet dezelfde voordelen als aparte zomer- en winterbanden. In de zomer slijten all season banden sneller dan zomerbanden en in de winter presteren de all season banden minder dan de winterbanden.

 

Veel mensen kiezen voor all season banden omdat Nederland tegenwoordig een zachte winter heeft. U heeft voldoende grip op de weg, waardoor winterbanden niet meer noodzakelijk zijn. Dit scheelt weer een bandenwissel. Maar als er echt een dik pak sneeuw ligt, dan zijn winterbanden wel echt de veiligste optie.

Bandencheck, wisselen of opslag?

Wij zorgen er voor dat u weer veilig en met voldoende grip de weg op kan. Neem contact op of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen