Alt

Wat is cruise control?

Cruise control is een snelheidsregelaar die er voor zorgt dat uw auto steeds dezelfde snelheid aanhoudt, zonder dat u het gaspedaal hoeft in te houden. De snelheid kunt u zelf instellen en blijft hetzelfde totdat u het rempedaal in trapt. U kunt hem ook zelf stopzetten.

Ontspannen rijden

Het gebruik van een cruise control is ideaal wanneer u regelmatig lange afstanden moet rijden. Het is erg ontspannend, omdat u de snelheid niet de hele tijd hoeft te regelen met het gaspedaal. Het is ook veiliger, omdat u zich beter kunt concentreren op de weg.

Minder kans op snelheidsboetes

Daarnaast is de kans op een snelheidsboete kleiner. U kunt de maximale snelheid instellen die er op dat moment gereden mag worden, waardoor u zeker weet dat u niet te hard rijdt.

Lager brandstofverbruik

Nog een voordeel van de cruise control is dat u minder brandstof verbruikt, doordat u met een constante snelheid rijdt.

Verschillen soorten cruise control

U kunt onderscheid maken tussen een mechanische- en elektronische cruise control. De mechanische cruise control is het meest bekend. U moet hierbij zelf anticiperen op het verkeer.

De elektronische cruise control, ook wel adaptive cruise control genoemd, is een intelligent systeem dat naast het constante rijden, ook kan anticiperen op het verkeer. In de neus van de auto wordt namelijk een radar geplaatst, die kan anticiperen op het rijgedrag van uw voorganger. Dit betekent natuurlijk niet dat u zelf niet meer hoeft op te letten in het verkeer.

Als uw auto nog niet beschikt over een cruise control, is het ook mogelijk om die in te laten bouwen.

Meer informatie nodig?

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw voertuig? Neem contact op of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen